ConceptFeedback – digikonseptien arviointia nopeasti ja edullisesti: haastattelussa Andrew Follett

Leevi Kokko, 12.12.2010.

Andrew Follett

Jokin aika sitten kuulin ConceptFeedback.com -nimisestä palvelusta, jonka kautta voi teettää verkkosivukonseptien nopeita arviointeja. Jututin palvelun perustanutta Anderw Follettia saadakseni paremmin selville mistä palvelussa on kyse.

Mikä on ConceptFeedbackin idea lyhyesti?

ConceptFeedback tarjoaa nopean tavan saada palautetta verkkosivukonsepteista tarkkaan valikoiduilta joukolta strategeja, copyja ja suunnittelijoita sekä käytettävyysasiantuntijoita. Arvioinnit valmistuvat kahdessa vuorokaudessa, sisältäen sekä kirjoitetun että visuaalisen palautteen, jonka pohjalta on helppo organisoida ja priorisoida suosituksia.

Miten ja miksi perustit palvelun, ja miten vanha se on?

Työskentelin markkinointipäällikkönä pienessä firmassa ja käytin jatkuvasti alihankkijoita esim. sivustojen, uutiskirjeiden ja mainoskampanjoiden luomisessa. Yleensä lähetimme alihankkijoilta tulleita drafteja ystäville ja kollegoille sähköpostitse palautteen toivossa, mutta usein palautetta ei tullut joko lainkaan tai siitä oli hankala vetää johtopäätöksiä. Muutaman perhepiirissä tehdyn kokeilun jälkeen päätin että tähän täytyy olla parempi tapa. Silloin syntyi idea ConceptFeedback –palvelusta, jossa ihmiset saisivat ulkopuolista, objektiivista palautetta asiantuntijasuunnittelijoilta.

Palvelu avattiin toukokuussa 2009.

Miten saitte kasaan varsin vaikuttavan ja monipuolisen listan asiantuntijoita näin lyhyessä ajassa?

Kun avasimme palvelun, aloitimme ilmaisena foorumina—joka on olemassa vielä tänäkin päivänä. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olemme saneet lähes 10000 jäsentä, joista suurella osalla on kokemusta esim. strategisesta tai visuaalisesta suunnittelusta, tai käytettävyydestä. Rankkausjärjestelmämme avulla pystyimme poimimaan parhaista parhaat ns. Eksperteiksi. Lisäksi hyödynsimme palvelun ulkopuolisia suhteita täydentääksemme asiantuntijajoukkoamme.

Kerro mitä eroa on käyttäjärooleilla “member” ja “expert”? Voiko kuka tahansa luoda tunnukset ja alkaa arvioida palveluun syötettyjä verkkokonsepteja?

Kyllä, kuka tahansa voi liittyä jäseneksi. Liittyminen on ilmaista, ja palautetta voi alkaa antaa vaikka saman tien. “Expert” –nimikkeen alla toimivat maksulliset konsulttimme olemme valinneet pitkän ja tarkan prosessin päätteeksi henkilökohtaisesti.

Mitä tarkoittavat “credits” ja “awards”?

Lisäsimme konseptiimme pelillisyyttä rohkaistaksemme jäseniä osallistumaan palvelussa. Mainepisteet ansaitaan tuottamalla laadukkaita arviointeja, joiden tuloksena muut antavat sinulle ääniä, ja voit voittaa palkintoja (awards). Etenet moniportaisessa arvojärjestyksessä (Newbie > Elite) saadessasi pisteitä. Palkinnon parhaasta arviosta jakaa arvioitavan konseptin omistaja. Palkinnot kasvattavat mainettasi ja rankkaustasi yhteisössä, ja saat myös “creditsejä” joiden avulla voit itse käyttää palvelun maksullista arviointiosiota.

Sivuston “roasting” kuulostaa hauskalta—hyvä idea! Jos ymmärsin oikein, kyseessä on isompi sivusto, jonka uudistuksen nostat itse yhteisön arvioitavaksi? Ovatko keskustelunne herättäneet näiden isojen firmojen huomion, ja millaista yleistä palautetta olette saaneet roastingista?

Se on hauskaa, ja yhteisö pitää siitä! Joillekin ihmisille on selkeästi terapeuttista saada äänensä kuuluville sivustouudistuksiin liittyen. Tähän mennessä grillattavana ovat olleet mm. American Airlines, Skype, ja GAPin logofiasko. Valitettavasti tietääkseni nämä kyseiset yhtiöt eivät ole keskustelua havainneet, mutta sen sijaan muutamat muut isot (rohkeat!) firmat ovat pyytäneet päästä roasting-listallemme!

Miten positioitte palvelunne suhteessa web-analytiikkaan? En nähnyt termiä “web analytics” kovinkaan montaa kertaa palvelussanne lukuunottamatta blogia—vaikkakin olen varma että kokeneet konsulttinne ymmärtävät analytiikan roolin palvelusuunnittelussa ja –optimoinnissa. Kun asiakkaanne lähettävät konseptejaan arvioitavaksi, saavatko asiantuntijanne käyttöönsä koskaan web-analytiikkadataa olemassaolevasta palvelusta konseptiarvionsa tueksi?

Eräs tulevaisuudensuunnitelmistamme on integroida web-analytiikka arviointiprosessiin. Koko yhteisölle laajasti ajateltuna tämä voi olla hiukan liikaa, mutta maksullisille asiantuntijoillemme analytiikan käyttö on kriittistä. Mietimme parhaillaan miten saisimme asiantuntijoillemme lukuja arvioinnin tueksi ilman, että meidän täytyy avata heille pääsy asiakkaamme analytiikkajärjestelmään. Tästä kuulet kuitenkin varmasti lisää tulevaisuudessa.

Miten kuvaisit asiakkaidenne maturiteettitasoa? Missä määrin he käyttävät muita asiakasymmärryksen työkaluja optimoinnissaan?

Useimmat asiakkaamme ovat kokeneita, mitä tulee verkon käyttöön. Tässä vaiheessa meillä on muutamia aikaisia omaksujia joilla on käytössään Google Analyticsin lisäksi vaikkapa UserTesting.com tai ClickTale. Palvelumme hyvä puoli on kuitenkin siinä, että sen käyttö sinänsä ei vaadi ymmärrystä verkosta. Palaute lähetetään sähköpostiisi, ja sen perusteella pääsee heti eteenpäin web-tiimin kanssa.

Keitä ovat kilpalijanne?

Meillä on paljon epäsuoria kilpailijoita, jotka tarjoavat verkkosivu- ja konversio-optimointia, mutta haluan ajatella että luomme uutta markkinaa tarjoamalla uniikkia, edullista palvelua verkkotyökalujen avulla. Lisäksi pystymme tuottamaan laaja-alaisempaa arviointipalvelua nopeammin kuin mikään toinen tuntemani tarjoaja.

Miten montaa asiakasta olette tähän mennessä auttaneet?

Tuhansia.

Missä asiakkaanne pääasiassa sijatsevat? Onko teillä yhtään suomalaista tai pohjoismaista asiakasta jonka voit nimetä?

Suurin osa on Pohjois-Amerikasta, mutta meillä on viime aikoina ollut myös muutamia eurooppalaisia asiakkaita, mm. Amsterdamista.

Onko teillä aikomuksia kansainvälistyä laajemmin?

Ei varsinaisesti, mutta palvelullamme on jo nyt laaja kansainvälinen pohja. Yhteisömme on maailmanlaajuinen, ja maksullisia asiantuntijoitakin on mm. Englannissa, Israelissa ja Kanadassa.

Kansainvälistymisestä puheen ollen—olet kuulemma käynyt Suomessa! Saanko kysyä mikä sinut tänne toi?

Vanhempani tarjosivat 30-vuotishääpäivänsä kunniaksi koko perheellemme risteilyn, jonka yksi pysähdyspaikka oli Helsinki. Vaikka vietimmekin kaupungissa vain yhden päivän, se oli mielestäni reissun paras. Muistutti paljon Minnesotaa, jossa vietin lapsuuteni. Olen myös jääkiekkoilija, joten siinäkin mielessä minulla on suhde Suomeen.

Kiitos haastattelusta, Andrew!

Tutustu palveluun osoitteessa http://www.conceptfeedback.com/

Lue lisää kategoriasta Konversio-optimointi, Palvelumuotoilu. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: 1 kommentti. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

1 kommentti
  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Leevi Kokko, Alankomaat. Alankomaat said: ConceptFeedback – digikonseptien arviointia nopeasti ja … (Google Blogit: Amsterdam etc.) http://bit.ly/hNxgYD [...]

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky