Lite bättre

Leevi Kokko, 14.3.2010.

Vuoden 1994 jääkiekon MM-kisoissa Suomi oli juuri hävinnyt äärimmäisen tiukassa finaalissa kullan Kanadalle. Paluumatkalla Milanosta Helsinkiin Curre Lindström punoi kuitenkin jo uusia juonia, ja sai lentokoneessa legendaarisen oivalluksen, joka oli vuotta myöhemmin tuova Suomelle sen kaikkien aikojen ensimmäisen MM-kullan: ”lite bättre”. Lause ja ajatus on yksinkertaisuudessaan nerokas, ja kuten lopputuloksesta keväällä 1995 voitiin päätellä, se myös todella toimi.

Jokaisen pienenkin asian voi aina tehdä vähän paremmin, myös liiketoiminnan johtamisessa. Tarvitaan tavoitteita, mutta myös välitavoitteita. Etenkin digitaaliset kanavat tarjoavat loistavan mahdollisuuden jatkuvaan kehitykseen—mahdollisuuden tehdä kaikki aina ”lite bättre”.

Tästä päästään toiseen verkkoliiketoimintaa ja jääkiekkoa yhdistävään asiaan: tilastoihin. Curren strategiseen lausahdukseen on ikään kuin sisäänkirjoitettuna tarve mitata menestystä. Jotta tiedettäisiin, ollaanko tehty jotakin ”lite bättre”, meidän tulee ensin tietää lähtötasomme, tavoitetasomme, sekä pystyä mittaamaan viimeisin suorituksemme. Plus/miinus –tilasto, torjuntaprosentti, maalisuhde, Cooper-testin tulos, aloitusvoitot. Palaavien kävijöiden suhde uusiin, konversioprosentti, käynnin pituus sivustolla, keskiostoksen koko.

Ja sitten on vielä se henkinen puoli. Kun kaiken tekee koko ajan vähän paremmin, onnistumisiakin tulee koko porukalle tasaisesti. Ennen pitkää kiekko alkaa pomppia omalle joukkueelle. Golfaaja Gary Player tunnisti myös ilmiön ja kiteytti sen mainioon sanontaan ”Mitä enemmän harjoittelen, sitä parempi tuuri minulla käy.”

Globenin kiekkokullan eteen tehtiin töitä vuosikausia. Datalähtöisen kulttuurinkaan luonti ei tapahdu yhdessä yössä. Lähdetään vaikka siitä, ettei pelätä kysyä niitä tyhmiä kysymyksiä markkinointikampanjan tehoista, asiakaspalvelun prosesseista tai myynnin kannustejärjestelmistä.

Siitä vaan. Lite bättre.

Kirjoitus on julkaistu myös Fonectan Hit-lehdessä maaliskuussa 2010.

Lue lisää kategoriasta Internetmarkkinointi, Kävijämittaus, Konversio-optimointi. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: 1 kommentti. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

1 kommentti
  1. Tanja Tähtinen Maaliskuu 24, 2010 10:58

    Niin totta – pitää saada Lite bättre ajatus koko henkilöstön yhteiseksi ohjenuoraksi

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky