Google Analytics Custom Reporting -vinkki: puuttuva lenkki ecommerce-raportoinnissa

Leevi Kokko, 29.9.2009.

Viime vuoden lokakuussa Google julkaisi muutaman paljon odotetun ominaisuuden Google Analyticsiin, joista tämä postaus käsittelee Custom Reportingia.

Eräs raportti, joka mielestäni puuttuu Google Analyticsin Ecommerce-raportoinnista, on liikenteen lähteet, transaktiot ja tuotteet yhdistävä drill down -näkymä: näet kyllä miten paljon kauppaa mistäkin lähteestä on tullut, mutta mitä tuotteita eri lähteiden kautta on myyty? Custom Reporting -toiminnon avulla tällainen raportti on onneksi luotavissa.

Tarkoituksena on siis luoda raporttinäkymä, jossa kuvataan ylätasolla ostometriikat liikenteen lähteen mukaan. Tämä raporttinäkymä sinänsä on varsin samannäköinen kuin Traffic Sources > All Traffic Sources -kohdasta Ecommerce -tabin takaa löytyvä näkymä. Mikäli kuitenkin haluaisit tarkastella esim. ostettuja tuotteita tai yksittäisiä ostoskoreja, tässä valmiissa raporttinäkymässä se ei onnistu, sillä klikattaessa liikenteen lähdettä Google Analytics tarjoaa lähdekohtaiset perustiedot, mutta esim. ostettuja tuotteita on mahdoton yhdistää tätä kautta liikenteen lähteeseen.

Custom Report -editointinäkymäAvaa Custom Reporting -valikko vasemmalta navigaatiosta, ja sen jälkeen oikeasta yläkulmasta “Create new custom report” -linkkiä. Voit sen jälkeen raahata ja pudottaa hiirellä raporttiin vasemmassa reunassa olevia metriikoita ja raportointidimensioita. Vasemmalla olevasta kuvasta klikkaamalla näet, miten aiemmin kuvaamani raporttinäkymä toteutetaan.

Voit antaa näytön yläkulmasta raportille haluamasi nimen, joka näkyy raportin tallennuksen jälkeen Google Analyticsin raportointinäkymän vasemman reunan valikossa Custom Reporting > Custom Reporting -valikon alla. Tällöin lähdekohtainen drill down toimii: klikkaamalla liikenteen lähdettä näet yksittäiset ostoskorit, ja Order ID:tä klikkaamalla yksittäisen ostoskorin sisältämät tuotteet. Mikäli olet kiinnostunut vain tuotteista, voit jättää Transaction -dimension pois raportista ja listata tuotteet suoraan liikenteen lähteen alle.

Esikatselutoiminto helpottaa lisäksi halutun raporttinäkymän luontia. Muista siis että aina kun Google Analyticsin jokin raporttinäkymä turhauttaa, mieti voitko helpottaa elämääsi luomalla oman raporttisi itse valitsemistasi metriikoista!

Youtuben Google Analytics Business Channelin alta löytyy seuraava seikkaperäinen video Custom Reporting -ominaisuuden yleiskäytöstä:

Lue lisää kategoriasta Google, Kävijämittaus, Konversio-optimointi, Web-analytiikka. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: 1 kommentti. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

1 kommentti
  1. [...] has also Custom Reporting BETA, which makes it possible for users to design their own report. Leevi Kokko has mentioned some of the benefits of using Custom reporting beta in his blog (in Finnish). Custom [...]

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky