Vuoden 2009 kolmas WAA-tapahtuma keräsi satoja osanottajia

Leevi Kokko, 16.9.2009.

Sokos Hotel Presidentissä järjestetty tämän vuoden kolmas web-analytiikkatapahtuma keräsi mojovan yleisön kuuntelemaan esityksiä monikanavaisen maailman mittaamisesta.

Estimen Susanne Lumme, Naviatechin Petri Mertanen sekä Omnituren Adoben Kalle Heinonen toivat omissa presentaatioissaan esille liudan käytännönläheisiä tapoja, joilla mitata  monikanavaisia kampanjoita. Tealeafin Geoff Galat puolestaan tykitti tiukkaan tyyliinsä tutkimusdataa asiakaskokemuksen mittaamisesta, sekä kuvasi osuvasti sitä miten jokaisen asiakkaan palvelukokemus on aina uniikki vaikka he käyttäisivätkin samaa palvelua.

Aurelie Pols antoi esityksessään hyvän ohjeen jokaiselle, joka harkitsee ns. 360 asteen asiakasnäkemyksen rakentamista: aloita yhdistelemällä datalähteitä manuaalisesti ja rakenna dataharjoituksesta business case ennen kuin investoit suuria summia datavarastoihin ja BI-työkaluihin.

Illan viimeinen presentaatio oli inspiroiva, ei vähiten siksi että on aina hauska kuunnella asiastaan innostuneita puhujia. Maarten Patteeuw ja Steve Jackson olivat yhteistyössä tutkineet Lance Armstrongin viestintästrategioita, ja esityksessä vilisi monien sellaisten ilmaisten työkalujen nimiä joiden avulla kuka tahansa pääsee pöhinän mittaamisessa ja tutkinnassa alkuun. Lisäksi kuultiin muutama sana Steven ja kumppaneiden uudesta yrityksestä Kwantic, paikalla yleisössä oli myös uunituoreen firman toimari Janne Korpi ja hallituksen jäsen Isoniemen Mikko.

Edellisten WAA-tapahtumien tapaan mielenkiintoisimmat keskustelut käydään kuitenkin mielestäni virvokkeiden ääressä presentaatioiden jälkeen. Oma Top 3 alan mielenkiintoisimmista pinnan alla kulkevista kuulumisista tässä:

1. Snoobin Pekka Koskinen vihjaisi että lähiaikoina on tarjolla mielenkiintoista markkinatutkimusdataa,

2. Zipipopin Richard von Kaufman on mukana porukassa joka tutkii miten sosiaalisen median datan avulla voidaan rakentaa käyttäytymistä ennustavia malleja,

3. Anders Stenbäck kertoi Sanoman erittäin edistyksellisestä ja onnistuneesta dataharjoituksesta – mainio case!

Lisäksi oli myös hauska kuunnella parin tuopin ajan Tuloksen Lassen ja Nicon turinoita.

Ja kiitos taas Juhalle kuohujuomasta… :-)

Kaiken kaikkiaan voi todeta, että analytiikkaan, asiakasdataan ja monikanavaiseen kuluttajaymmärrykseen perustuva liiketoiminta voi eilisen perusteella Suomessa verrattain hyvin!

Lue lisää kategoriasta WAA, Web-analytiikka. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: 3 kommenttia. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

3 kommenttia
  1. [...] Leevi Kokon yhteenveto tapahtumasta ja tapahtuman jälkeisistä keskusteluista. [...]

  2. Petri Mertanen Syyskuu 20, 2009 10:26

    Yhteenveto ja jälkipuintia Akin Arikanin kommenteilla: http://www.mertanen.info/2009/09/web-analytics-conference-in-helsinki-my.html

  3. Nico Syyskuu 26, 2009 13:21

    Kiva kuulla, että meidän turinat olivat hauskoja…

    p.s. Näin varmaan unta froogosta tai ainakin aivoni työstivät ajatuksia jotka lähtivät liikkeelle illan turinoista. minulla oli muutama hyvä kehitysideakin, mutta pahus kun en heti seuraavana aamuna lähettänyt niitä sinulle. nyt ne on jo jossain backup muistissa. eiköhän ne kuitenkin sieltä tarvittaessa löydy…

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky