Peugeotin asiakastyytyväisyystutkimus pykii

Leevi Kokko, 17.2.2008.

Hommasimme Peugeot 307 SW:n ennen vuodenvaihdetta. Nyt pari kuukautta auton hankinnan jälkeen, selkeästi prosessin mukaan, posti toi kotiin Maan Auto Oy:n asiakastyytyväisyystutkimuksen. Paperisen. Kyllä, vuonna 2008 maailman suurimpiin kuuluvan automerkin asiakastyytyväisyystutkimus teetetään tässä laajakaistojen luvatussa maassa paperiversiona. Ei puhettakaan, että vaihtoehtona olisi tehdä sama verkossa.

Kysymyksiä lomakkeessa on parikymmentä, joista suurin osa on ihan relevantteja monivalintoja tai suljettuja (kyllä/ei) kysymyksiä, joten tämän blogipostauksen kirjoittamiseen kuluu luultavasti kymmenkertainen aika verrattuna siihen mikä verkossa asian toimittamiseen olisi kulunut.

Hommassa tökkii erityisesti se, että lomake tulee palauttaa “oheisessa kuoressa viimeistään viikon kuluessa Taloustutkimukseen.”

Viikon kuluessa (viimeistään). Olen vienyt viimeksi postia laatikkoon jouluna. Ja seuraavan kerran, jos ei ole pakko, menen seuraavana jouluna. Asiakastyytyväisyyskysely jää siis palauttamatta.

Miksei Maan Auto valjasta tähän käyttöön osoitetta peugeot.fi/asiakastutkimus, johon voisi syöttää ostetun auton rekisterinumeron ja sen jälkeen täyttää lomakkeen parissa minuutissa? Ja kutsunkin voisi lähettää sähköpostilla, jolloin www-osoitteen ja rekisterinumeron kirjoittamisen vaivakin jäisi pois? Esim. Digiumin työkalujen avulla ko. tutkimuslomakkeen saisi luotua parissa minuutissa. Ja samaa kautta voisi hallita myös sähköpostikutsuja.

Vastausprosentille voisi tapahtua ihmeitä.

Lue lisää kategoriasta Konversio-optimointi, Palvelumuotoilu, Tutkimukset. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: 8 kommenttia. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

8 kommenttia
 1. Markus Varsikko Helmikuu 18, 2008 09:09

  Mukavaa että nostit tämän asian esille. Mäkin sain Taloustutkimukseslta jokin aika sitten auto-aiheisen kyselyn. Sivuja 12 ja monen kysymyksen kohdalla ehtoja “jos vastasit kyllä, mene kysymykseen 7c”.

  Ei siis ihan selkeintä, eikä ennenkaikkea asiakasystävällistä. Vastasin ja vein postiin – mutta samalla saattella kuin sinäkin. MIKSI ihmeessä eivät vie verkkoon ja hyödynnä tosiaan Digiumin erinomaisen helppoa toimivaa kyselytyökalua.

  Mä nimittäin luulen että samalla tavalla asiasta ajattelee jotkut muutkin kuin vain me kaksi.

 2. Leevi Kokko Helmikuu 18, 2008 22:02

  Kiitos kommentista, Markus. Piti vielä oikein kaivella Taloustutkimuksen sivuja, ja kyllähän tuotevalikoimasta toki löytyi “Internet-kyselyt valituille kohderyhmille”

  http://taloustutkimus.fi/index.html?http://taloustutkimus.fi/data.asp?articleid=184&pgid=52

 3. nimetön Maaliskuu 1, 2008 17:07

  niin siis hyvä pointti. onko kukaan miettiny et ehkä vastausprosentti on suurempi kun toimitetaan kotiin? tai vieläkin parempaa, suurin osa asiakkaista on vastannut kohdassa “onko kotona internettiä” “ei”.

  ei se digi aina kaikkea ratkaise!

 4. Leevi Kokko Maaliskuu 3, 2008 00:20

  Kiitos kommentista, nimetön. Ehkä postauksesta ei käynyt riittävän selvästi ilmi se, että uskon molemmille vastaustavoille olevan tarvetta, jolloin kukin vastaaja voisi käyttää itselleen mieluisinta vastaustapaa.

 5. Velmu Maaliskuu 14, 2008 15:03

  100% Offtopic: Kiitos tuosta File Destructor 2.0 -linkistä del.icio.us:ssa. Tuolle on käyttöä.

 6. Velmu Maaliskuu 14, 2008 15:15

  No laitetaan vielä ontopicciakin: Taloustutkimushan on Lehden pulju ja setä ei aina ole ollut ATK-tekniikan perään. Mutta tämä on ilmeisesti muuttunut… joten voi olla että asiaan tullaan panostamaan.

  Onko kukaan muuten jättänyt asiasta palautetta Maan Autolle? Ja oletko ollut Pösöön tyytyväinen?

 7. Leevi Kokko Maaliskuu 17, 2008 20:39

  Velmu: Pösö ei valitettavasti ole italialainen urheiluauto, mutta kyllä sillä kulkee pisteiden A ja B välisen matkan suhteellisen mukavasti. En silti suhtaudu autoon niin intohimoisesti, että lähettäisin Maan Autoon palautetta siitä etten voi tehdä asiakastyytyväisyystutkimusta webissä ;-)

 8. Jari Toukokuu 28, 2012 12:36

  Kiitos Leevi bloggauksesta :) Piti ihan selvittää tuo asia.

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky