Kouluesimerkki hakumainonnan käytöstä: nelonen.fi/tudors

Leevi Kokko, 15.2.2008.

Eilen illalla TV:n ääressä parempi puoliskoni mietti, mihin aikaan uusi Tudors-sarja alkaa. Ja miltä kanavalta se tulikaan? Telkku.comissa ei ollut mainintaa, joten googlettamaan.
Google-haku [tudors]

Tuloksena oli kerrassaan mainio kouluesimerkki siitä, miten hakumainontaa voi parhaimmillaan käyttää erittäin taktisena välineenä lanseerauksessa. Viereisessä ruutukaappauksessa haku [tudors] Google.fi:ssä.

Paitsi että klikkihinta on varmasti erittäin alhainen, mainos itsessään sisältää jo haetun informaation: päivämäärän ja kellonajan jolloin uusi sarja alkaa – siis vasta viikon päästä. Mikä parasta, Nelosen sarjasivusto on myös orgaanisten tulosten kolmonen. Edullisella hakukampanjalla voitiin siis varmistaa paalupaikka hakutuloksissa, koska saitti ei luultavasti ehdi nousta orgaanisten tulosten kärkeen ennen sarjan alkua.

Lisäksi hakijalle opetetaan sekä hakumainoksen että orgaanisen tuloksen kautta Nelosen konsistenttia URL-politiikkaa, jonka mukaisesti sarja löytyy aina osoitteesta Nelonen.fi/sarjannimi. Ehkä seuraavalla kerralla kokeilemme suoraan tuota osoitetta mikäli tiedämme, että kyseessä on Nelosen sarja.

Vain yksi kauneusvirhe kampanjassa on: mikäli hakee Suomessa englanninkielisestä Google.comista (joka on mm. englanninkielisen Firefoxin oletushaku), Nelosen kampanja ei näy. Tämäkin kohdistus onnistuu kuitenkin AdWordsissä helposti, ja kannattaa aina laittaa päälle.

Propsit joka tapauksessa kamppiksesta Nelosen markkinoinnille!

Lue lisää kategoriasta Google, Hakukoneet, Hakusanamainonta. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: 2 kommenttia. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

2 kommenttia
  1. Blogispotti.fi Helmikuu 15, 2008 16:10

    Kouluesimerkki hakumainonnan käytöstä…

    “Lisäksi hakijalle opetetaan sekä hakumainoksen että orgaanisen tuloksen kautta Nelosen konsistenttia URL-politiikkaa, jonka mukaisesti sarja löytyy aina
    osoitteesta Nelonen.fi/sarjannimi.”…

  2. Petri Maaliskuu 10, 2008 14:25

    Itsekin tutustuin tuohon televisiosarjaan juuri Googlesta löytyneen AdSense-mainoksen pohjalta, kun en paljon tuijottele televisiota, mutta mainos kiinnitti huomion… Nyt olenkin vannoutunut Tudors-fani. :-)

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky