Miksi hakusanamainonta epäonnistuu, osa 2/4: Liikaa kilpailua

Leevi Kokko, 11.2.2008.

Hakusanamainonnan epäonnistumista ruotivassa sarjassa postauksia on päästy osaan 2, jossa käydään läpi hakusanamainonnassa kilpailtujen toimialojen ongelmaa. Ensimmäisen osan löydät täältä: Miksi hakusanamainonta epäonnistuu, osa 1/4: “15 minuutin kirous”

Vaikka itsekin hehkutan useasti sitä, miten keskimääräinen klikkihinta on helppo painaa Suomessa yleensä todella alhaiseksi, se ei toki tarkoita sitä, että media- ja hallintakulujen jälkeen kaikissa tapauksissa hakusanamainonta olisi kuitenkaan kannattavaa. Mikäli esim. marginaalit ja volyymit ovat myytävässä tuotteessa alhaiset, pienempikin klikkihintaa nostava kilpailu tärkeissä termeissä saattaa vetää lopputuloksen pakkaselle.

Google-haku [tuscany villa rentals]

Oheisen esimerkin hakutermin [tuscany villa rentals] klikkihinnan arvioitiin viime syksynä kärkisijoilla olevan jopa 5 euron luokkaa. Välimeren maiden villabisnes on ilmeisen kiivasta, ja parin tuhannen euron viikkovuokrasta riittää varmasti roposia hintavampaankin hakumainontaan.

Suomessa erittäin kalliit klikit ovat sentään vielä harvinaisia. Mutta jos kilpailu painaa silti päälle, aina kannattaa muistaa että mainoskampanjan optimointiin löytyy kelpo työkalupakki: järkevän kampanja- ja mainosryhmähierarkian rakentaminen, kieli- ja sijaintikohdistukset, paikkatoivomukset, ilmaushaku ja tarkka haku, negatiiviset avainsanat, jne.

Ja vielä: jotta hakusanamainonnan tuottoa voisi vaivattomasti seurata, pitää luonnollisesti tarkkailla konversioita sivustolla jolle liikennettä ajetaan. Jos viivan alle ei tunnu jäävän riittävästi euroja, vika ei aina ole suinkaan hakumainoskampanjassa, vaan usein myös ostoskorissa. Mutta tästä lisää kirjoitussarjan seuraavassa osassa (3/4).

Lue lisää kategoriasta Hakukoneet, Hakusanamainonta. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: 1 kommentti. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

1 kommentti
  1. [...] Hakusanamainonnan sudenkuoppia listaavassa sarjassa on vuorossa osa 3, jossa pohditaan mitä saitille tulevalle hakumainosliikenteelle pitäisi tehdä. Ensimmäisen osan sarjasta löydät täältä: Osa 1/4: “15 minuutin kirous” ja toisen osan täältä: Osa 2/4: Liikaa kilpailua. [...]

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky