Ei näin

Leevi Kokko, 24.1.2008.

Suomalainen yritys mainostaa hakusanamainonnan palveluita:

Klikkauksia takuulla

Klikkaan mainosta, koska aavistan pahinta. Pelkoni toteutuu, kun päästään tarjoussivulle:

Hakusanamainonnan tilauslomake

Vaikka keskimääräisten klikkihintojen nousu on aina seksikäs uutisoinnin aihe, kokemukseni mukaan Suomen markkinassa klikkausten hinnat ovat vielä varsin maltillisia, ja useilla toimialoilla laadukkaankin klikkauksen keskihinta on optimoitavissa n. 10 sentin tuntumaan. Jos oletetaan, että esimerkkimme yritys määrittelee maksimiklikkihinnan 10 senttiin, se maksaa 4000 kävijästä asiakkaansa sivustolle 400 euroa. Kun tarpeeksi kauan odotellaan, 4000 kävijää tulee kyllä ennen pitkää täyteen, eli lupaus “takuumäärä kävijöitä” on täytetty. Mediakustannuksen jälkeen hakumainosfirmalle jää siis vielä palkkioksi 1195 euroa – kalliin konsultin päivätaksa.

Hyvä bisnes.

Lue lisää kategoriasta Hakusanamainonta. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: Kommentoi. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky