Miksi hakusanamainonta epäonnistuu, osa 1/4: “15 minuutin kirous”

Leevi Kokko, 23.1.2008.

Pirkka-lehden loppuosassa oli ainakin vielä 80-luvulla kirjava joukko pieniä ilmoituksia, joissa kaupattiin mm. kotiparturisettejä ja mullistavia siivousinnovaatioita. Eräs parhaista mieleenjääneistä myyntipuheista oli kuitenkin öljymaalaussettiä mainostava “Maalaa itse taulusi, säästät tuhansia markkoja!”

Tämä klassikkoilmoitus nousee aina mieleen katsellessani miten Googlen AdWords -mainosjärjestelmän myyntipuhe alkaa: “Luot mainokset ja valitset avainsanat itse.” AdWords-kampanjan perustaminen nimittäin on kiistämättä helppoa: hommaan ei tarvita kuin vartti aikaa, luku- ja kirjoitustaito sekä luottokortti. Kaiken voi vieläpä tehdä selvällä Suomen kielellä.

Tämä johtaa kuitenkin tilanteeseen, jossa lähdetään liikkeelle

Lopputulos: kallista ja turhaa liikennettä.

Helpolta näyttävän pintansa alla AdWords on monimutkainen huutokauppajärjestelmä, jonka tehokas käyttö vaatii kokemusta. Jo perusmuuttujia on melkoinen määrä: avainsanojen kohdennustavat, dynaamiset mainostekstit, landaussivujen valinta/luonti, avainsanakohtaiset bidit, avainsanaryhmittelyt, kampanjarakenne, sisältöverkoston käyttö, …

Jos mietit hakusanamainonnan käyttämistä, käytä saman tien ammattilaista – vartissa itse tehty tehoton kampanja ei yleensä tuota tuloksia kuin Googlelle itselleen (ja näyttää usein vielä potentiaalisten asiakkaidesi silmissä samalta kuin itse tehty öljymaalaus).

Lue lisää kategoriasta Hakukoneet, Hakusanamainonta. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: 2 kommenttia. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

2 kommenttia
  1. [...] Hakusanamainonnan epäonnistumista ruotivassa sarjassa postauksia on päästy osaan 2, jossa käydään läpi hakusanamainonnassa kilpailtujen toimialojen ongelmaa. Ensimmäisen osan löydät täältä: Miksi hakusanamainonta epäonnistuu, osa 1/4: “15 minuutin kirous” [...]

  2. [...] tulevalle hakumainosliikenteelle pitäisi tehdä. Ensimmäisen osan sarjasta löydät täältä: Osa 1/4: “15 minuutin kirous” ja toisen osan täältä: Osa 2/4: Liikaa [...]

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky