Tutkimus hakutulosten vaikutuksesta brändimielikuviin

Leevi Kokko, 9.1.2008.

Kuukauden takainen Enquiron tutkimus Jenkeistä tuo lisävalaistusta kysymykseen, miten sijoitukset hakukoneiden orgaanisissa (maksuttomissa) ja maksullisissa listauksissa vaikuttavat kuluttajien brändimielikuviin.

Kokeen testibrändinä oli Honda, brändiattribuuttina “fuel-efficiency” (polttoainepihi) ja testialustana Google. Testihenkilöt tekivät hakuja joissa brändi oli mukana, mutta myös geneerisiä hakuja joissa ei mainittu Hondaa. Tulosten pääviesti on selvä: mitä enemmän näkyvyyttä kärkituloksissa, sen selkeämpi brändipreferenssi sekä yhteys brändin ja haluttujen attribuuttien välillä. Sekä orgaanisiin että maksullisiin tuloksiin kannattaa panostaa, sillä niiden yhteisvaikutus toimii parhaiten.

Juuri tämän vuoksi kannattaa muistaa kaava: hakukonemarkkinointi = hakusanamainonta + hakukoneoptimointi. Hakusanamainonta yksistään saattaa käydä pidemmän päälle kukkarolle. Lisäksi hakuoptimoinnilla saavutetut tulokset ovat yleensä melko pysyviä ja muodostavat usealla sivustolla terveen kokoisen siivun perusliikenteestä. Hyvä tasapaino investoinneissa maksullisen ja orgaanisen hakuliikenteen välillä löytyy kokeilemalla sekä seuraamalla eri hakuliikenteen muotojen konvertoitumista liideiksi tai kaupaksi.

Joka tapauksessa hakukoneet on fiksua ottaa mediamixiin mukaan, jotta hakukonemarkkinoinnilla voidaan tukea muun mediamainonnan tavoitteita ja vahvistaa haluttuja brändimielikuvia.

PDF-yhteenveto tutkimuksesta löytyy Enquiron sivuilta.

Lue lisää kategoriasta Google, Hakukoneet, Hakukoneoptimointi, Hakusanamainonta, Tutkimukset. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: 2 kommenttia. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

2 kommenttia
  1. Blogispotti.fi Tammikuu 9, 2008 14:01

    Tutkimus hakutulosten vaikutuksesta brändimielikuviin…

    “tutkimus Jenkeistä tuo lisävalaistusta kysymykseen, miten sijoitukset hakukoneiden orgaanisissa (maksuttomissa) ja maksullisissa listauksissa vaikuttavat kuluttajien brändimielikuviin.”…

  2. Google rynnii Suomeen | Inventive Design Tammikuu 14, 2008 12:44

    [...] PS Hakukoneoptimoinnista bloggaa myös Leevi Kokko. Tsekkaa Tutkimus hakutulosten vaikutuksesta brändimielikuviin [...]

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky