Knocka.tv: web-metriikka apuna palvelukokemuksen parantamisessa

Leevi Kokko, 4.1.2008.

Kollega rekisteröityi alpha-käyttäjäksi Knocka.tv -palveluun, joka on web 2.0 -henkinen TV-asema. Pian ensikäynnin ja palveluun rekisteröitymisen jälkeen hän sai seuraavan sähköpostin:

Dear Alpha user,
Thank you for your interest in Knocka TV.
According to our records, your attendance in our site was for less than 4 minutes.
That might indicate that you encountered some kind of difficulty.
If that is the case, please let us know about it.

We appreciate your feedback and doing everything to ensure your satisfaction.

Knocka.tv on ymmärtänyt, että etenkin aikaiset omaksujat täytyy pitää tyytyväisinä jotta puskaradio laulaisi mahdollisimman suopeasti. Harvoin kuitenkin näkee, että käyttäjän session pituutta käytetään automaattisesti palvelun käyttökokemuksen laadun arvioinnissa, ja että palvelu lähettää proaktiivisesti oheisen kaltaisen positiivissävytteisen utelun käyttäjälle.

Kaikki käyttäjät eivät tosin välttämättä pidä ajatuksesta, että Knocka.tv pystyy liittämään tiedon sessiopituudesta yksittäisiin käyttäjiin, ja palvelun kehittäjät luultavasti joutuvatkin tasapainoilemaan ihmisten yksityisyyden tunteen ja palvelun kehitysnäkökohtien välillä. Knocka.tv:n alpha-käyttäjiksi vasiten halunneet aikaiset omaksujat lienevät (kollegani tavoin) kuitenkin paksunahkaisempia asian suhteen?

Joka tapauksessa hatunnosto Knocka.tv:lle innovatiivisesta analytiikan käytöstä!

Lue lisää kategoriasta Kävijämittaus, Palvelumuotoilu. Jos tahdot kommentoida, klikkaa tästä: Kommentoi. Tilaa kommentit RSS-syötteenä, tai lähetä trackback.

Jätä kommentti

Nimesi (pakollinen)

Sähköposti (ei näy muille, pakollinen)

Sivusto

Kommentit

© All Content Copyright Leevi Kokko. Original theme by Speckyboy. Found at Wordpress Themes.  Clicky Web Analytics

Clicky